/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Anatol Șalaru susține că Armata Națională a ratat aproape 13 milioane de dolari din partea SUA

missing
07 august 2017, ora 16:36

„Acțiunile lui Igor Dodon, îndreptate împotriva sistemului național de apărare, încep să-și facă efectul. SUA a sistat finanțarea Armatei Naționale. Astfel, aceasta pierde 12,7 milioane de dolari. […] La fel de vinovat este și viceministrul Gheorghe Galbur, omul lui Mihai Ghimpu, care, din dorința de a fi confirmat ca ministru al Apărării de către Dodon, nu a trimis militarii la aplicațiile regionale”, susține Anatol Șalaru.

Fostul ministru al Apărării spune că militarii moldoveni puteau fi trimiși la aplicațiile regionale fără a solicita un aviz de la Igor Dodon. Asta deoarece programul finanțat de Statele Unite fusese deja avizat, în 2016, de către președintele de atunci, Nicolae Timofti. Anatol Șalaru a anunțat că va depune o plângere penală împotriva lui Igor Dodon.

Contactată de TV8, Ambasada Statelor Unite la Chișinău a comunicat că se abține să comenteze situația. Nici Ministerul Apărării nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram