/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ce părere au șoferii despre noua modalitate de achitare a amenzilor. „O puteam achita oriunde, dar acuma va trebui să caut poșta, rânduri”

missing
07 august 2017, ora 18:14

Vitalie Pogârneț susține că în ziua de azi nici băncile nu mai sunt atât de sigure. S-a întâmplat să fie chemat în judecată la un an după ce și-a achitat o amendă la bancă: „Eu personal am avut un caz că am achitat la bancă și informația nu a ajuns la Centrala lor, nu știu. Și m-au dat în judecată și am avut caz de judecată și am pierdut două zile de serviciu. Am avut cheltuieli de motorină, bine că am ținut chitanța de un an în urmă”.

Noua procedură nu-i încântă nici pe șoferii care obișnuiau să-și achite până acum amenzile on-line – mult mai comod și mai rapid decât să stai la coadă la diferite instituții:

„O puteam achita oriunde, dar acuma va trebui să caut poșta, rânduri. Terminale sunt mult mai multe ca poște”.

„Suntem în secolul 21 și e o cale mult mai comodă și mai rapidă de achitare a amenzilor”.

Alții cred, însă, că e mai sigur să achiți amenda la bancă, decât on-line: „E normal. Ai venit, singur ai plătit. Acolo a ajuns, după vine, spune că n-a venit se întâmplă diferite cazuri”.

„Ideal ar fi să nu încălcăm ca să nu avem de achitat amenzi. Încă nu ne-am confruntat ca să ne putem da cu părerea dacă este bine sau nu. Vom vedea pe parcurs”.

Cei de la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului spun că nu au primit deocamdată plângeri din partea șoferilor, dar recunosc că până acum majoritatea contravenienților își achitau amenzile on-line. A fost modificat și modelul citației expediate șoferilor acasă, înlăturat codul de bare cu ajutorul căruia amenzile puteau fi achitate prin intermediul terminalelor electronice.

„Curtea de Conturi în urma raportului de audit a constatat careva abateri de la norma legală, precum că ar fi nevoie ca această procedură contravențională să fie finalizată prin încheierea unui process verbal cu privire la contravenție”, susține Vladimir Severin, angajat al centrul unic de monitorizare și coordonare, INP.

Noua procedură de achitare a amenzilor pentru contravențiile înregistrate de camerele de supraveghere a intrat astăzi în vigoare. Astfel, cei care vor primi înștiințările prin poștă vor trebui să se prezinte la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare al INP sau la inspectoratele de poliție teritoriale, pentru a li se întocmi procese verbale, iar ulterior să-și achite amenzile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram