/VIDEO/ Cum vine ploaia, vine și chinul. Locuitorii unui bloc din Chișinău luptă cu inundațiile de fiecare dată când plouă

07 august 2017, ora 19:22

O femeie, care locuiește împreună cu familia într-un apartament de la mansardă, susține că aproape toate lucrurile din casă i-au fost inundate. Potrivit ei, de fiecare dată când plouă sau se topește zăpada, este nevoita să strângă apa din hol și din camere cu ajutorul cârpelor și găleților.

„Eu trăiesc cu o vecină aici, apa se strânge și noi peste fiecare oră trebuie să spălăm, nici haine nu pot spăla, dacă le pun la uscat când plouă curge tot peste ele”, spune femeia.

O altă femeie se plânge că de fiecare dată când plouă, se trezește cu apa în casă chiar dacă locuiește la etajul 8.

„Între fereastra și pervaz ne intră apă în casă, asta este normal, în hol ieri am stat și am strâns, fiindcă apa vine, dar teracota nu este pusă corect, apa nu se duce înafară, dar rămâne în bloc”, spune o altă locuitoare.

Viorica Ursu, gestionarul blocului, spune că a depus mai multe plângeri împotriva firmei de construcție, dar fără niciun rezultat, iar ieri, când locuitorii capitalei se bucurau de ploaie, ea încerca să strângă apa care se acumulase la etajul 13.

„Cu ligheanurile, cu găleți, cu prosoapele pe jos vin, cu scrișori, cu plângeri către noi, iar noi ne adresăm companiei de construcții. Până în anul 2016 mai venea câte un reprezentant și mai șuruba și mai desșuruba câte ceva”, spune Viorica Ursu, gestionarul blocului.

Pe de altă parte, Adrian Rucan, proprietarul firmei de construcții, spune că până acum firma sa intervenea cu reparații de fiecare dată când era solicitată, dar garanția lucrărilor a expirat și firma nu mai este dispusă să suporte de acum încolo nici un fel de cheltuieli.

„Au trecut 5 ani termenul de garanție și evident cel care încasează banii pentru mentenanță trebuie să repare, dar ei au fost delapidați, adică au fost furați”, ne-a relatat Adrian Rucan, directorul companiei de construcții.

Proprietarii apartamentelor spun că, la CNA, compania de construcții figurează în două dosare penale. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că vor fi nevoiți să cheltuie acum peste 20.000 de lei pentru reparația acoperișului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram