/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Dmitrii Rogozin amenință cu sancțiuni împotriva Moldovei, deși încă nu știe care va fi răspunsul Rusiei

missing
07 august 2017, ora 16:36

„Noi, desigur, că o să răspundem. Dar trebuie să înțelegem cum să o facem corect. România și forțele pro-române, pro-fasciste, sunt obraznice, fiindcă așa ceva nu s-a mai întâmplat. Un popor cam laș”, a spus Dmitri Rogozin, Viceoremier al Rusiei.

Dmitri Rogozin a precizat că negocierile în problema transnistreană vor avea de suferit.

„În Transnistria avem un contingent militar, acolo sunt vreo 450 de pacificatori ruși. Acum autoritățile împiedică rotația lor, ei trebuie să revină în Rusia. Acesta este subiectul unui dialog foarte dur. Acest dialog nu va avea loc cu Bucureștiul sau cu Chișinăul, ci cu cei care trag sforile”, a mai spus politicianul.

Dmitri Rogozin mai spune că Igor Dodon și-a cerut deja scuze pentru situația creată. El acuză de cele întâmplate guvernarea de la Chișinău, despre care susține că ar fi controlată de Vlad Plahotniuc.

„-Dodon și-a cerut scuze? – Da, el este șocat de ceea ce face guvernarea. În Moldova este un grup de marionete, condus de un singur „baron”. Acesta este Plahotniuc – singurul mafiot și oligarh din Moldova”, a zis Vicepremierul rus.

La sfârșitul săptămânii trecute, șeful Legislativului, democratul Andrian Candu, a declarat că Moldova este gata pentru orice reacție din partea Rusiei ca urmare a interdicției impuse lui Rogozin. După tentativa eșuată de a ajunge în Moldova și după ce a fost declarat persona non-grata, sâmbătă Rogozin s-a întâlnit cu președintele Dodon la Teheran. Șeful statului a scris pe Facebook că întrevederea a fost una constructivă și a spus că l-a rugat pe oficialul rus să nu sancționeze Moldova. Mâine Igor Dodon va reveni în Moldova.

Declarațiile lui Rogozin pot fi ascultate de la minutul 1:38:17.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram