/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ Capela familiei Ohanovici din Cimitirul Catolic va fi restaurată de un grup de arhitecți din Polonia

missing
08 august 2017, ora 08:31

Arhitecți din Polonia, pentru al treilea an consecutiv, vin la Chișinău pentru a efectua lucrări de reabilitare a monumentelor din Cimitirul Catolic, care aparțin polonezilor.

Luni, 7 august, în cadrul evenimentului de lansare a lucrărilor de renovare a capelei, dar și a unei pietre funerare, Jerzy Stankiewicz, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, a spus că piatra funerară a fost selectată pentru restaurare pentru originalitatea sa artistică. Iar capela reprezintă un monument istoric se află pe mormintele familia Ohanovici, care a fost una de moșieri și proprietari ai Complexului Mândâc din nordul Moldovei. „Capela se află într-o stare avariată și poate fi salvată doar prin munca specialiștilor. Piatra funerară este unică, nu mai vedem așa ceva în altă parte”, a spus Jerzy Stankiewicz.

Ludmila Boţan, directorul întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, a spus că în Cimitirul Catolic sunt peste trei mii de morminte, dintre care aproape jumătate sunt ale polonezilor. În cadru proiectului se doreşte reabilitatea mai multor monumente din cimitir. În anii precedenţi au fost restaurate trei pietre funerare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram