/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Inginerul de la Google, care a făcut declarații sexiste, a fost concediat

08 august 2017, ora 11:00

Potrivit Bloomberg News, inginerul american, al cărui nume este James Damore, ar fi confirmat el însuși faptul că a fost concediat. Grupul Google nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Într-o notă internă de 3.000 de cuvinte, James Damore a spus că „alegerile și capacitățile bărbaților și femeilor sunt divergente, în mare parte din cauze biologice și (deci) aceste diferențe pot să explice motivul pentru care nu există o reprezentare egală a femeilor în industria tehnologică (și în funcțiile) de conducere”.

Aceste afirmații au declanșat un veritabil scandal în Statele Unite, iar Danielle Brown, directoarea departamentului de diversitate din cadrul Google, a explicat într-un mesaj transmis angajaților că „acesta nu este un punct de vedere pe care eu și compania să îl susținem, promovăm sau încurajăm”.

Publicarea scrisorii acestuia de către site-ul Motherboard, duminică, a avut loc după alte scandaluri și demisii asociate lipsei de diversitate din companiile-far din Silicon Valley.

În prezent, 69% din totalul salariaților Google sunt bărbați, iar procentul urcă până la 80% în domeniul locurilor de muncă tehnice din cadrul grupului, potrivit celor mai recente statistici.

În cadrul companiei Facebook, femeile reprezintă doar 27% din managerii cu funcții superioare în 2016. În cazul companiei Apple, doar 37% din totalul angajaților sunt femei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram