Un inginer al companiei Google, autor al unui blog în care a afirmat că prezența slabă a femeilor în industria tehnologiei se explică prin „factori biologici", a fost concediat de managerii acestui grup, un veritabil gigant al internetului, a anunțat luni presa americană, scrie Agerpres.

Potrivit Bloomberg News, inginerul american, al cărui nume este James Damore, ar fi confirmat el însuși faptul că a fost concediat. Grupul Google nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Într-o notă internă de 3.000 de cuvinte, James Damore a spus că „alegerile și capacitățile bărbaților și femeilor sunt divergente, în mare parte din cauze biologice și (deci) aceste diferențe pot să explice motivul pentru care nu există o reprezentare egală a femeilor în industria tehnologică (și în funcțiile) de conducere”.

Aceste afirmații au declanșat un veritabil scandal în Statele Unite, iar Danielle Brown, directoarea departamentului de diversitate din cadrul Google, a explicat într-un mesaj transmis angajaților că „acesta nu este un punct de vedere pe care eu și compania să îl susținem, promovăm sau încurajăm”.

Publicarea scrisorii acestuia de către site-ul Motherboard, duminică, a avut loc după alte scandaluri și demisii asociate lipsei de diversitate din companiile-far din Silicon Valley.

În prezent, 69% din totalul salariaților Google sunt bărbați, iar procentul urcă până la 80% în domeniul locurilor de muncă tehnice din cadrul grupului, potrivit celor mai recente statistici.

În cadrul companiei Facebook, femeile reprezintă doar 27% din managerii cu funcții superioare în 2016. În cazul companiei Apple, doar 37% din totalul angajaților sunt femei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!