/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Are o pensie de 9.000 de lei, dar vrea mai mult. Președintele Curţii de Apel Chişinău se judecă cu CNAS pentru o pensie mai mare

missing
08 august 2017, ora 11:52

În cererea de chemare în judecată, magistratul face referire la Legea cu privire la statutul judecătorului, care stabilește o pensie pentru vechimea în muncă, de 80% din salariul lunar. CNAS nu ar fi ținut cont de această prevedere și nici de majorarea salariului de funcție, susține Ion Pleșca. Deși am încercat să discutăm cu acesta, angajații Curții de Apel nu ne-au permis nici măcar să ne apropiem de ușa magistratului.
Ambianță:

În timp ce judecătorul cere o pensie de 13 mii 370 de lei, CNAS i-a calculat o pensie lunara de numai – 9.460 de lei.

„Dumnealui beneficiază de pensie de vechime în muncă ca judecător. Ulterior, dumnealui s-a adresat către CNAS cu o cerere de recalculare a pensiei în funcție de președinte al Curții de Apel Chișinău. Nu se recalculează pensia odată cu avansarea judecătorului în altă funcție”, susține Tatiana Casapu, șef al secției juridice CNAS.

Prima instanță a admis cererea lui Ion Pleșca și a dispus recalcularea pensiei. CNAS a contestat, însă, hotărârea, iar Curtea de Apel Comrat urmează să se expună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram