/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Școlile din țară au început pregătirile pentru anul școlar. Iar în alte instituții tavanul stă să cadă

08 august 2017, ora 19:02

La Liceul „Mihail Sadoveanu” din Capitală totul merge ca pe roate. Majoritatea sălilor de clasă sunt deja gata pentru 1 septembrie. Nu a mai rămas mult de lucru, spune directorul, pentru că reparația a început de când au ieșit copiii în vacanță.

„Practic de la etajele de sus etajul trei este gata, coridoarele sunt pregătite, etajul doi este gata, etajul unu parțial, acum am început lucrările în sala de sport. E clar că facem niște lucrări mai mult de vopsire”, susține Ion Popov, directorul liceului „Mihail Sadoveanu”.

În febra pregătirilor sunt și cei de la Liceul „Iulia Hajdeu”. Anul acesta, pe lângă lucrările elementare de amenajare a sălilor de studii, aici s-au făcut și lucrări capitale cum ar fi renovarea totală a cabinetelor de informatică și bibliotecă. Pentru reparație s-au cheltuit aproape 900 de mii de lei.

„Au fost planificate în reparație capitală două cabinete de informatică sala bibliotecii și sala de sport. De acum merg lucrările de reamenajare a cabinetelor cu mobilier și toate cele necesare pentru începutul anului școlar”, spune Eleonora Goncear, directorul Liceului Teoretic „Iulia Hajdeu”.

Situația este mai tristă la gimnaziul „Ion Costin” din Ghidighici. Aici se fac doar lucrări cosmetice de reamenajare a instituției. Mai mult, o sală de clasă va fi închisă pentru că tavanul stă să cadă, iar în mai multe săli s-au format fisuri, toate acestea din cauza intemperiei de la sfârșitul lunii aprilie. Deocamdată, însă, nici măcar licitația pentru selectarea firmei care ar urma să facă reparație nu a fost anunțată.

„Podul a fost avariat. Copiii au fost schimbați în altă sală de clasă. Sigur că am apelat îndată la autoritățile locale. La noi toată problema este în birocrația cu hârtiile”, menționează Liuba Corcinschi, director adjunct al liceului.

În municipiul Chișinău sunt peste 140 de instituții de învățământ, iar pentru reparația acestora, din bugetul municipal, au fost alocate 20 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram