/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vacanța de pe muntele Athos cu Dodon îi aduce ghinion. Un polițist riscă să-și piardă funcția de șef

missing
08 august 2017, ora 17:01

Legea spune că polițiștii nu au dreptul să fie membri de partid, să facă parte din organizații social-politice și nici să facă propagandă în favoarea acestora. Astfel, când au văzut că șeful poliției din Bender, Pavel Voicu, apare îmbrăcat în haine cu simbolurile campaniei Iubesc Moldova, superiorii lui s-au autosesizat. Au inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea dacă acesta a încălcat sau nu legislația.

„În privința domnului Pavel Voicu, șef al IP Bender, va fi demarată o verificare de către Serviciul Protecției Interne și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne. Procedura de verificare va demara odată cu ieșirea la serviciul din concediul anual al domnului Voicu”, a menționat Natalia Bucur-Bandas, ofițer de presă al IGP.

Dacă se va constata că Pavel Voicu a încălcat legislația, el riscă, printre altele, mustrare, retrogradare în funcție sau chiar concediere.

Am solicitat o reacție din partea președinției pentru a ne spune ce căuta polițistul în compania lui Igor Dodon, dar, până la aceasta oră, nu am obținut vreun răspuns. Nici Pavel Voicu, în prezent aflat în concediu, nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu.

Polițistul a ajuns în vizorul opiniei publice în urma violențelor din 7 aprilie 2009. Anterior, presa scria că, fiind în funcția de comisar al Sectorului Botanica, ar fi fost implicat în reținerea, maltratarea și torturarea tinerilor, lucru dezmințit de acesta. Ulterior, în anul 2011 Voicu a fost avansat în funcție și numit comisar al Raionului Cimișlia, iar la începutul anului trecut a devenit șef al Inspectoratului de Poliție din Bender.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram