Vacanța alături de președintele țării ar putea să-i aducă neplăceri. Șeful Inspectoratului de Poliție din Bender, Pavel Voicu, risca să-și piardă funcția după ce a fost surprins alături de Igor Dodon, pe muntele Athos. Polițistul apare îmbrăcat în haine cu însemnele unei campanii, inițiate de socialiști. Tocmai din această cauză, conducerea Inspectoratului General de Poliție s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea dacă, prin comportamentul său, Voicu a comis vreo abatere disciplinară. În prezent, acesta se află în concediu și nu a putut fi contactat pentru a oferi o reacție.

Legea spune că polițiștii nu au dreptul să fie membri de partid, să facă parte din organizații social-politice și nici să facă propagandă în favoarea acestora. Astfel, când au văzut că șeful poliției din Bender, Pavel Voicu, apare îmbrăcat în haine cu simbolurile campaniei Iubesc Moldova, superiorii lui s-au autosesizat. Au inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea dacă acesta a încălcat sau nu legislația.

„În privința domnului Pavel Voicu, șef al IP Bender, va fi demarată o verificare de către Serviciul Protecției Interne și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne. Procedura de verificare va demara odată cu ieșirea la serviciul din concediul anual al domnului Voicu”, a menționat Natalia Bucur-Bandas, ofițer de presă al IGP.

Dacă se va constata că Pavel Voicu a încălcat legislația, el riscă, printre altele, mustrare, retrogradare în funcție sau chiar concediere.

Am solicitat o reacție din partea președinției pentru a ne spune ce căuta polițistul în compania lui Igor Dodon, dar, până la aceasta oră, nu am obținut vreun răspuns. Nici Pavel Voicu, în prezent aflat în concediu, nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu.

Polițistul a ajuns în vizorul opiniei publice în urma violențelor din 7 aprilie 2009. Anterior, presa scria că, fiind în funcția de comisar al Sectorului Botanica, ar fi fost implicat în reținerea, maltratarea și torturarea tinerilor, lucru dezmințit de acesta. Ulterior, în anul 2011 Voicu a fost avansat în funcție și numit comisar al Raionului Cimișlia, iar la începutul anului trecut a devenit șef al Inspectoratului de Poliție din Bender.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!