13 bătrânele din Ucraina au devenit vedete pe rețelele de socializare. Pensionarele au fost surprinse în aeroportul din Kiev în timp ce plecau să cânte în Ungaria. Cu broboade colorate pe cap și cu renumitele genți în pătrățele, femeile au făcut furori printre călători. Oamenii le-au făcut poze, iar acestea au devenit în scurt timp virale. La revenirea în țară, femeile au fost întâmpinate de un grup numeros de jurnaliști.

Cele 13 femei, cu vârsta medie de 75 de ani, fac parte dintr-un ansamblu folcloric. Recent, ele au fost invitate să cânte în Ungaria, după ce un interpret de acolo le-a descoperit întâmplător. Tot el le-a făcut și pașapoartele biometrice. A fost mai complicat, însă, deoarece scanerul nu reușea să le citească amprentele digitale. La plecare, artistele au făcut senzație în aeroportul din Kiev. Asta datorită stilului vestimentar autentic, mai rar întâlnit în timpul călătoriilor cu avionul.

După o săptămână de concerte în Ungaria, bătrânele au revenit la Kiev, iar de aici au fost duse cu un microbuz spre casă.

Acum artistele din Chernihiv se pregătesc intens de un alt concert. De data aceasta, ele au fost invitate să cânte la Kiev, de Ziua Independenței Ucrainei. Și tare mai speră să ajungă în Europa, mai ales că acum au pașapoarte biometrice valabile până în anul 2027.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!