Vineri, 18 august, v-ați adunat împreună cu prietenii și așteptați microbuzul care vă va transporta exact la porțile celui mai așteptat festival al anului - Gustar 2017. Când sunteți pe loc, începeți să instalați corturile și petreceți vesel timpul în așteptarea dimineții următoare și a programului festivalului, pentru care ați și venit aici.

Iată și dimineața zilei de 19 august, când nu vă grăbiți nicăieri. Ați cântat toată noaptea, dar oricum v-ați săturat de somn. Și chiar dacă nu, asta nu contează. V-ați trezit într-un loc ideal, și tot de ce aveți nevoie se află la distanța câtorva pași.

V-ați adus în ordine și ați contemplat în liniște natura de o frumusețe amețitoare și ați decis că e momentul perfect să faceți niște yoga sau să meditați. În oraș, doar, e cu totul diferit, iar aici – stânci, soare și aer curat.

Sau, spre exemplu, chiar de azi ați decis să începeți o viață nouă și să alergați o cursă de maraton „Calea Dragonului”, pentru a descoperi noi posibilități ale organismului propriu și pentru a afla tainele „Hoardei de Aur”, prin locuri pline de istorie și legende!

După meditații mergeți să aflați mai multe despre dragonul Gustar, despre care se vorbește atât de mult în ultimul timp, sau să ascultați istoriile și legendele localnicilor despre Orheiul Vechi și despre minunile, pentru care este renumit acest loc.

După o lecție captivantă ați observat brusc că ați flămânzit, iată de ce, împreună cu familia și prietenii (care s-au trezit deja) mergeți să luați micul dejun. Din fericire, alegerea e foarte diversă: cafea, ceai, plăcinte fierbinți și chiar cheesecake-uri rafinate.

Lăsați copiii în responsabilitatea educatorilor noștri responsabili și creativi. Ei sunt cu adevărat artiști în suflet și le vor deschide picilor toate secretele picturii și îi vor învăța să confecționeze cele mai adevărate baghete magice! Între timp, în altă zonă a festivalului, vă așteaptă master-class-uri captivante, unde veți confecționa fluiere din lemn și veți învăța să cântați la instrumente muzicale vechi, aduse tocmai din Africa la festivalul nostru.

Iar prietenii cu care ați venit ar putea să admire expoziția meșterilor populari sau să meargă într-o drumeție departe de teritoriul festivalului, însoțiți de cei mai buni ghizi.

În așteptarea concertului de seară, unde vor evolua cele mai îndrăgite trupe cu renume mondial, puteți să vă petreceți frumos timpul în zona de odihnă. Acolo vă veți instala comod într-ul bean-bag cu o carte, vă veți detașa de agitația festivalului și veți savura liniștea.

Se lasă seara și observați că mulțimea se adună la scenă, unde deja evoluează energicii The B-Groove. În culise așteaptă oaspeții de peste ocean Freedom Boombox, legendarii Gândul Mâței, misterioșii Via Dacă, autenticii Koza Mostra și, în sfârșit, trupa care nu demult a făcut o lume întreagă să cânte în spaniolă – N.O.H.A.

Și la un moment dat veți prinde un gând fugar că să nu rămâneți azi acasă – a fost o idee minunată, deoarece în loc să pierdeți timpul în fața televizorului în orașul sufocant, ați petrecut o zi întreagă din viață liniștit, activ, frumos și util. Și mai aveți încă o zi de festival, cu multe aventuri noi și cu un concert mai spectaculos, unde în premieră la festivalul Gustar vor evolua inegalabilii Zdob și Zdub și invitatul special, pe care cu siguranță nu v-ați așteptat să-l vedeți în Moldova – Lou Bega!

Biletele pot fi procurate pe http://www.biletonline.eu/, www.mticket.md www.fest.md  și rețeaua de magazine TOP SHOP.

Pentru detalii: https://www.facebook.com/events/100138140635454/

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!