Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat rezultatele evaluării propunerilor de proiecte depuse în runda a IV-a, a Programului de Granturi Mici pentru tineri. Din cele 24 dosare intrate în concurs, dintre care 21 dosare depuse de către grupurile iniţiative din localitățile raionului Anenii Noi şi 3 dosare – din regiunea transnistreană, vor finanța următoarele proiecte:

– Proiect „Cinematograful european pentru implicarea, socializarea și educația civica a tinerilor din Cobusca Veche”.

– Proiect „Consiliul Local al Tinerilor Speia”, s. Speia, r-l Anenii Noi, constă în crearea Consiliului Local al Tinerilor Speia care va identifica problemele tinerilor din s. Speia și va promova politicile de tineret și voluntariat.

– Proiect „Imagine și Comunicare”, s. Varnița, r-l Anenii Noi, are drept scop dezvoltarea abilităților în arta fotografică și machetarea materialelor promoționale a 20 tineri s.Varnița și a 20 tineri din regiunea transnistreană prin crearea clubului de formatori.

– Proiect „Terasa tineretului”, s.Ruseni, r-l Anenii Noi, constă în concentrarea evenimentelor social-culturale pentru tinerii din s. Ruseni și Albinița într-un miniparc amenajat și atractiv.

– Proiect „Migrația și corupţia afectează tinerii (realizarea a două filme de scurt metraj)”, r-l Anenii Noi, are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra celor 2 fenomene prin realizarea a două filme de scurt metraj.

– Proiect „Развитие лидерства”, or. Tiraspol, constă în organizarea a 3 sesiuni de instruire cu privire la dezvoltarea abilităților de lider în rândul tinerilor.

– Proiect „Школа волонтёров”, or. Bender, are drept scop extinderea activităților de voluntariat și solidaritatea, dezvoltarea spiritului civic în societate.

– Proiect „Crearea Consiliului Local al Tinerilor Varnița – Bender”, s. Varnița, r-l Anenii Noi. Scopul proiectului constând crearea Consiliului Local al Tinerilor Varnița-Bender, care va reprezenta tineri, identifica interesele, necesităţile şi problemele acestora de la nivel local și regional.

– Proiect „Experiență – Educație – Cultură”, s.Varnița, r-l Anenii Noi. Prin acest proiect se dorește renașterea şi promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor, portul naţionalităţilor în rândul tinerilor din s. Varnița și regiunea trasnistreană.

– Proiect „Copii Fericiți – Familii Fericite”, s. Todirești, r-l Anenii Noi, are drept scop amenajarea terenului de joc pentru copii si familiile tinere din satul Todiresti, prin instalarea echipamentului necesităților copiilor.

– Proiect „Teren street WORKOUT”, s. Varnița, r-l Anenii Noi.Scopul proiectului fiind: Popularizarea sportului în randul tinerilor și dotarea unui teritoriu mic cu echipament sportiv Street Workout pentru tinerii din satul Varnița, Gura Bîcului, or.Bender.

– Proiect „Sala de vis”, or. Bender, are scopul de a crea condiții optime de antrenament/ dans modern pentru 40 copii și tineri din cartierul Severnîi, or. Bender.

– Proiect „Cupa Nistru”, s. Puhăceni, r-l Anenii Noi.Scopul acestui proiect este de educa societatea tânără într-un stil sportiv. De a scoate în evidenţă avantajele sportului și de a integra societatea rurală într-un întreg comunicabil şi prietenos este direcţia proritară a acestui proiect.

Menționăm că, proiectele din cadrul Programului de Granturi Mici sunt finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului al RM – 100.000 lei și Fundația Est Europeana – 55.000 lei, prin intermediul Asociației de Tineret „Șansa” și Fondul pentru Tineri Varnița.

Programul de Granturi Mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale de tineret din localităţile raionului Anenii Noi. PGM este desfășurat în cadrul proiectului „Varnița – Capitala Tineretului 2017” şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc, prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!