Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care solicită conducerii USM respectarea actelor legislative și normative privind admiterea 2017, precum și reexaminarea deciziilor cu referință la alocarea locurilor din bugetul USM, cu informarea ulterioară a Ministerului despre acțiunile întreprinse.

A fost dispusă constituirea unei Comisii de control privind organizarea sesiunii de admitere pentru anul de studii 2017/2018 în toate instituțiile superioare de învățământ din țară. Comisia își va începe activitatea odată cu finalizarea etapei a II-a a procesului de admitere și va informa Ministerul asupra rezultatelor acestui control.

Acțiunile sunt întreprinse în contextul în care Consiliul Rectorilor a constatat că până la lansarea campaniei de admitere, Universitatea de Stat din Moldova a expediat pretendenților la studii, prin poșta electronică, mesaje de felicitare în legătură cu înmatricularea la studii la USM, chiar dacă, prin ordinul Ministerului Educației depunerea actelor în vederea participării la concursul de admitere urma să înceapă la 24 iulie 2017, concomitent în toate universitățile.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va emite ulterior un comunicat în baza concluziilor Comisiei de control.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!