Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu va rămâne în izolator pentru încă 30 de zile. Astăzi s-a desfășurat prima ședință de judecată. Acesta este acuzat de trădare de patrie și spionaj.

Astăzi magistrații Judecătoriei Râșcani au admis demersul procurorilor. Fostului deputat i-a fost prelungit arestul cu încă o lună. Iurie Bolboceanu se declară nevinovat. Avocatul acestuia a refuzat să discute cu noi, iar procurorul este negăsit.

După deliberare, judecătorul a expus, pentru presă, esența ședinței. Polițiștii nu ne-au permis, însă, să asistăm la pronunțarea deciziei. S-a stabilit că și următoarea ședință se va desfășura fără presă, aceasta urmând a fi admisă doar la pronunțarea sentinței.

Judecătorul Serghei Papuha a declarat că Bolboceanu va fi ținut în arest în perioada 14 august – 13 septembrie. De asemenea magistratul a menționat că și următoarea ședință va fi de tip închis.

Iurie Bolboceanu riscă până la 20 de ani de închisoare. Fostul deputat democrat este acuzat că ar fi transmis informații de importanță statală, contra plată, unui agent al Federației Ruse. El a fost reținut în flagrant, chiar în momentul în care oferea informații considerate „secret de stat”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!