Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va analiza și soluționa fiecare caz în parte al absolvenților studiilor de rezidențiat, care au fost acționați în judecată. Recent a avut loc ședința grupului de lucru pentru examinarea cazurilor absolvenților studiilor de rezidențiat, care nu și-au respectat obligațiunile de a se angaja în instituțiile medico–sanitare publice, conform repartizării Ministerului Sănătății.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentanții departamentului Juridic și Resurse Umane ai USMF „Nicolae Testemițanu”, președintele și vicepreședintele Asociației studenților și rezidenților.

În cadrul ședinței, membrii grupului de lucru au discutat și analizat situația actuală privind dosarele studenților acționați în judecată și au hotărât soluționarea acestora pentru fiecare caz individual. Astfel, s-a decis identificarea fiecărei persoane conform listei și planificarea ședințelor pentru a rezolva pe cale amiabilă fiecare caz în parte.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu solicitarea pentru toți absolvenții rezidenți, care au primit citații în judecată, chiar dacă se află peste hotarele țării, să ne telefoneze la numerele de telefoane: 022-26-93-01 sau 022-26-93-58, sau să ne scrie la adresa de email: presa@mmpsf.gov.md și să lase datele personale pentru a fi contactați de reprezentanții ministerului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!