/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO. DOC/ Ștefan Șaptefrați este noul șef al Procuraturii Chișinău

10 august 2017, ora 15:53

Contracandidatul său, Vitalie Sibov, care a ocupat interimatul funcției până acum, a plecat în grabă, fără să discute cu presa. În schimb, un alt procuror ne-a spus, sub protecția anonimatului, că se știa din start cine va fi desemnat șef.

Noul procuror a dat asigurări că va fi transparent în activitatea sa. „Am accentuat transparența fiindcă astăzi urmează ca societatea să cunoască despre activitatea organelor de drept. Rămânem deschiși față de mass-media, vă învităm să veniți la procuratura municipiului, suntem transparenți în măsura cât este permisă de lege”, a declarat Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii municipale.

Pentru funcția de Procuror al Chișinăului au candidat trei persoane:Ștefan Șaptefraț – învingătorul; Marcel Cimbir – actualul șef al oficului Botanica în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, care a acumulat 137,7 puncte: și Vitalie Sibov, șef al Secției exercitare și conducere a urmării penale în Procuratura municipiului Chișinău, care a acumulat 148,5 puncte.

Menționăm că oficialul a fost vizorul presei când a candidat pentru funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie. Atunci, Ziarul de Gardă a dezvăluit că acesta ar fi unul dintre cei mai prosperi acuzatori de stat, locuind, împreună cu soţia sa, într-o casă din com. Tohatin. În 2015, Şaptefraţ scria în declaraţia de avere că a vândut un teren în Chişinău unei companii de contrucţii cu 19,5 milioane de lei. Procurorul declara şi datorii de aproximativ 11 milioane de lei, bani contractaţi în 2011-2012 fără termen şi fără dobândă. În declaraţia de avere pentru 2015, Ştefan Şaptefraţ nu a inclus două firme la care soţia sa era fondatoare și, respectiv, administratoare. În ultimii ani, acesta a plecat şi a revenit în organele Procuraturii de cel puţin două ori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram