Ștefan Șaptefraț este noul șef al Procuraturii Chișinău. Acesta a obținut cel mai mare punctaj în urma evaluării efectuate de Consiliul Superior al Procurorilor. Șaptefraț a ieșit învingător cu un total de 151 de puncte. În prezent, acesta deține funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Contracandidatul său, Vitalie Sibov, care a ocupat interimatul funcției până acum, a plecat în grabă, fără să discute cu presa. În schimb, un alt procuror ne-a spus, sub protecția anonimatului, că se știa din start cine va fi desemnat șef.

Noul procuror a dat asigurări că va fi transparent în activitatea sa. „Am accentuat transparența fiindcă astăzi urmează ca societatea să cunoască despre activitatea organelor de drept. Rămânem deschiși față de mass-media, vă învităm să veniți la procuratura municipiului, suntem transparenți în măsura cât este permisă de lege”, a declarat Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii municipale.

Pentru funcția de Procuror al Chișinăului au candidat trei persoane:Ștefan Șaptefraț – învingătorul; Marcel Cimbir – actualul șef al oficului Botanica în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, care a acumulat 137,7 puncte: și Vitalie Sibov, șef al Secției exercitare și conducere a urmării penale în Procuratura municipiului Chișinău, care a acumulat 148,5 puncte.

Menționăm că oficialul a fost vizorul presei când a candidat pentru funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie. Atunci, Ziarul de Gardă a dezvăluit că acesta ar fi unul dintre cei mai prosperi acuzatori de stat, locuind, împreună cu soţia sa, într-o casă din com. Tohatin. În 2015, Şaptefraţ scria în declaraţia de avere că a vândut un teren în Chişinău unei companii de contrucţii cu 19,5 milioane de lei. Procurorul declara şi datorii de aproximativ 11 milioane de lei, bani contractaţi în 2011-2012 fără termen şi fără dobândă. În declaraţia de avere pentru 2015, Ştefan Şaptefraţ nu a inclus două firme la care soţia sa era fondatoare și, respectiv, administratoare. În ultimii ani, acesta a plecat şi a revenit în organele Procuraturii de cel puţin două ori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!