/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Presa despre presă. Ce părere au jurnaliștii din Republica Moldova despre calitatea mass-mediei autohtone

missing
12 august 2017, ora 12:56

„În condițiile actuale în care se dezvoltă sistemul mass-mediei din Republica Moldova, când presa este împărțită în tabere și luptă pe câteva baricade diferite, dar mai puțin activează în interesul publicului, solicitarea părerii presei despre presă este un exercițiu cel puțin curios”, explică autoarea studiului, experta media Aneta Gonța.

Întrebați dacă mass-media din Republica Moldova reprezintă un instrument de manipulare a opiniei publice, 39 la sută dintre respondenți au fost total de acord, iar 42 la suta au afirmat că tind să fie de acord.

În ceea ce privește concurența pe piața mediatică autohtonă, cei mai mulți dintre participanții la sondaj (43%) au fost de părerea că aceasta este total neloială, iar 27% au susținut că ar fi parțial neloială.

Nota generală pe care o dau participanții la sondaj este că „jurnalismul în Republica Moldova este de o calitate medie”, se menționează în studiu.

Precizăm că sondajul iData a fost realizat pe un eșantion de 200 de surse media: portaluri online, posturi TV și radio, reviste, ziare și agenții de presă, atât din Chișinău, cât și din alte regiuni ale țării (cu excepția regiunii transnistrene), publice și private. Datele au fost colectate în perioada noiembrie 2016 – martie 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram