/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Cinci locuri din Europa unde mașinile sunt interzise. Motive de ce trebuie să le vezi și tu

13 august 2017, ora 11:49

Giethoorn

Foto: Asociatia Green Revolution

Cine vrea să vadă cum este să trăiască simplu ar trebuie să meargă în Giethoorn. În satul olandez nu doar că mașinile și motocicletele sunt interzise, dar aici lipsesc și drumurile. Localnicii se deplasează exclusiv cu bărcile sau pe jos prin satul care pare scos din povești datorită celor 180 de poduri construite aici și căsuțelor colorate. Din acest motiv, Giethoorn, aflat la 120 km de Amsterdam, este considerat și “Veneția nordului”.

Lopud

Foto: condenast.co.uk

Insula Lopud din Croația este cu adevărat un paradis natural odată ce nicio mașină nu există aici. Din fericire, Lopud este o insulă destul de mică, așa că o poți străbate la pas în cel mult o oră de la un capăt la celălalt. Lopud, aflată la o oră distanță cu feribotul de Dubrovnik, are 400 de locuitori și câteva hoteluri, baruri și restaurante, însă insule merită o vizită măcar de o zi pentru liniște și peisaj.

Porquerolles

Fort Sainte Agathe

Un alt loc unde mașinile nu pot fi văzute este Porquerolles, o insulă mică din Franța, situată între Marsilia și Cannes. Insula nu are nici transport în comun, însă poate fi străbătută la pas sau cu bicicleta. Prin natura și localizarea sa, Porquerolles nu face parte din Coasta de Azur, dar este o destinație minunată cu apă turcoaz și peisaj paradisiac și un aer de exuberanta la fel ca în Saint Tropez, Monte Carlo și Cannes.

Marettimo

Foto: iha.com

Aflată la vest de Sicilia, la o oră distanță cu feribotul, Marettimo rămâne una dintre puținele destinații pentru cei cărora le plac plimbările lungi, pe picioarele lor. În Marettimo nu doar că lipsesc mașinile, dar nici hotelurile nu sunt de găsit, ci doar câteva B&B-uri (bed&breakfast), fapt pentru care nu este foarte atractivă pentru turiști. Însă dacă ajungi în Sicilia, merită să dai o fuga în Marettimo pentru o mini-vacanță izolată.

La Graciosa

Foto: ingboats.com

La Graciosa, aflată în nordul insulei Lanzarote (Spania), este un alt loc pe care îl vei descoperi la pas pentru ca nu există mașini. Aici te poți bucura în liniște de plajele lungi, cu nisip galben și sălbatice, de apa mării turcoaz și de windsurfing. La Graciosa poate fi descoperită într-o excursie de o zi, însă dacă te cucerește poți rămâne peste noapte pentru că aici sunt și unități de cazare. La Graciosa, unde ajungi cu feribotul, merită vizitata într-o vacanță pe insula Lanzatore aflată la vest de Maroc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram