/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Prizonierul propriului corp. Un bărbat de 220 de kilograme are nevoie de ajutor ca să trăiască

missing
14 august 2017, ora 18:43

Viața lui Tuades Tașnic a devenit un adevărat calvar acum opt ani, când a ajuns să cântărească 120 de kg. În anii următori, bărbatul a continuat să adauge în greutate și a ajuns să cântărească 245 de kg. Acesta spune că s-a îngrășat brusc din cauza nerespectării regimului alimentar, a metabolismului slab, dar și din cauza stresului în familie.

„Medicii spun că de vină ar fi metabolismul și că în ultimul timp eu lucram șofer, lucrul era pasiv. Dimineața te pui la volan, seara vii acasă obosit, mâncam, mă culcam, mișcări erau zero. Când am ajuns la 245, asta era mortal, atunci am luat diete”, a povestit bărbatul.

Cu ochii în lacrimi, bărbatul și-a amintit de tinerețe, când era fericit alături de soția sa. Au adus pe lume doi copii – o fată și un băiat. Cât a fost soția în viață, au trăit în casa soacrei. După moartea ei, a fost nevoit să închirieze o locuință, pentru că acolo nu îl tolerau. Copiii își văd de viața lor. A încercat să se angajeze în câmpul muncii, dar nu a fost acceptat din cauza situației în care se află. Acum încearcă să adune setul de acte, pentru a beneficia de o pensie de invaliditate. Unica lui sursă de existență este ajutorul financiar oferit de prietenii și rudele sale.

„Cunoscuții mă ajută, dar nu știu până când o să meargă asta. Am tovarăși, cunoscuți care știu că mie mi-e greu, mă sună”, mai spune bărbatul.

Din cauza obezității, bărbatul a suferit două atacuri de cord. Medicii spun că pe lângă dieta strictă, Tuades are nevoie și de o operație la stomac, care, însă, costă aproximativ 8.000 de euro.

„Îmi propun să fac operație la stomac, ca să micșorez stomacul și să scoată grăsimea”, spune Tuades despre ceea ce l-ar putea salva.

Bărbatul speră să poată aduna suma necesară cu ajutorul „oamenilor cu suflet mare”. „Care are dorință, putere, fiindcă acum e vreme grea la toți. Cine poate, să mă ajute să fac operația asta, să pot să mă mișc”, cere disperat ajutorul.

Specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru cei predispuși la obezitate.

„Primul factor este consumul nesănătos de alimente nesănătoase și sedentarismul. Este neparat consultarea medicului de familie, care va îndrepta pacientul către un specialist, fie acesta un nutriționist sau endocriolog”, a spus Daniela Demiscan, Șef-adjunct Direcția de Sănătate Publică.

Conform datelor statistice, în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 63.000 de persoane cu diferite grade de obezitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram