/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Restaurant, atacat de teroriști în Burkina Faso. 17 persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite

missing
14 august 2017, ora 18:46

Atacul a avut loc aseară, la scurt timp după ora locală 21, pe un bulevard aglomerat. Ținta atacatorilor pare sa fi fost un restaurant, destul de popular printre turiști. Politia a declarat pentru Associated Press că atacatorii au ajuns pe motociclete și au început să tragă la întâmplare.

„La început credeam că e un jaf. Mai apoi am înțeles că a fost mai mult decât atât”, a spus un martor.

Forțele de securitate au evacuat oamenii din zonă, după care au lansat un contraatac, schimbul de focuri continuând în cursul nopții. Cel puțin 17 persoane, între care și doi atacatori, au fost uciși. Alți 10 oameni au fost răniți. Printre victime se numără un cetăţean turc, a confirmat Ministerul de Externe de la Ankara.

Potrivit unor informații neconfirmate, o altă victimă este de naționalitate franceză. Se crede că responsabilă pentru acest atac este o grupare afiliată al-Qaeda. În ianuarie 2016, în regiune a avut loc un incident similar, când persoane înarmate au luat peste 170 de oameni ostatici, aflați într-un hotel și într-un restaurant. 30 dintre aceștia au fost uciși. Burkina Faso face parte din regiunea Sahel, unde sunt active mai multe grupări islamiste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram