Producătorii din domeniul horticol vor putea solicita finanțare nerambursabilă de până la 350 mii dolari

15 august 2017, ora 13:56

Pentru a putea beneficia de grant, grupurile trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice) cu activitate individuală de cel puțin 3 ani în sectorul horticol și să asigure co-finanțare de minim 50% din valoarea costurilor eligibile. Sunt invitate să participe atât grupurile nou formate, cât și cele finanțate în cadrul apelurilor precedente, care doresc să completeze finanțarea obținută până la plafonul cumulativ de 350 mii dolari SUA per grup în vederea extinderii afacerii.

Dosarele vor fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în perioada 15 august – 1 noimebrie. Detalii despre criteriile de eligibilitate și setul de documente necesare sunt disponibile pe pagina web aipa.md.

Programul de granturi „Facilitarea accesului la piețele de desfacere” se află la cea de-a șasea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și până în prezent, au fost finanțate 30 grupuri de producători, care au unit 161 producători agricoli din sectorul horticol. Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie 7.5 mil. dolari SUA, iar co-finanţarea asigurată de Grupurile de Producători reprezintă cca 8,6 mil. dolari SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram