/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Stomatologia nu mai este cea mai scumpă specialitate din cadrul USMF. Ce specialitate a detronat-o

missing
15 august 2017, ora 07:51

Taxele contractelor de studii la celelalte specialități din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” au rămas neschimbate anul acesta față de 2016. Astfel, pe locul doi a ajuns specialitatea de Stomatologie, al cărei an de studiu costă 30.400 de lei, urmată de cea de Farmacie cu 29.200 de lei. Cea mai ieftină taxa de admitere este la specialitatea Medicină Generală – 28.800 de lei.

Diana Uncuța, Președintele Comisiei de Admitere a USMF „Nicolae Testemițanu” spune că suma taxelor a fost stabilită de către Consiliul de administrație al instituției, în conformitate cu metodologia prețurilor și a investițiilor. „Este o facultate nouă și necesită manuale, spațiu, echipament nou, care până acum nu au fost folosite. Pentru oftalmologie acestea sunt destul de costisitoare”, explică ea pentru sursa menționată.

Precizăm că optometristul este cel care descifrează, în faza iniţială, primele aspecte ale problemelor de vedere, le evaluează şi face trimitere la serviciile oftalmologului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram