Pregătirile pentru noul an școlar sunt în toi! În piețele din capitală, comercianții și-au expus deja marfa. Și dacă la unele tarabe e aglomerație, la altele „bate vântul”. Părinții spun că în acest an, prețurile sunt mai mari comparativ cu anul trecut.

Deși până la începutul noului an școlar mai sunt încă două săptămâni, ghiozdanele, rechizitele și uniformele școlare deja sunt la mare căutare. Această bunicuță a venit împreună cu nepoțeii ei să le cumpere lucrurile necesare pentru școală. Femeia spune că prețurile în acest an sunt mult mai mari.

În timp ce unele tarabe au fost luate cu asalt de cumpărători, altele nu prezintă nici un interes. Cele mai mari cozi s-au format la ghiozdane și rechizite, acestea reprezentând strictul necesar. Uniformele școlare și fundițele nu prezintă interes, pentru că părinții nu au bani.

– „Noi abia am început să procurăm. Prețurile sunt cam un pic exagerate, pipărate, dar…”;
– „Îmi pare că e scump. Am trei băieți și e foarte scump. Pentru școală cred că trebuie să ajungă până la 4 mii de lei, dar nu ajunge”.

Comercianții susțin că prețurile au rămas la nivelul anului trecut, dar au sesizat că anul acesta sunt mai puțini cumpărători. De exemplu, prețul ghiozdanelor variază de la 200 la 1000 de lei.

Începând de săptămâna viitoare, în toate sectoarele capitalei vor fi amenajate iarmaroace școlare. Acestea vor fi deschise până la 1 septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!