/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Prețuri pipărate. Părinții cumpără doar strictul necesar copiilor pentru școală

missing
16 august 2017, ora 17:22

Deși până la începutul noului an școlar mai sunt încă două săptămâni, ghiozdanele, rechizitele și uniformele școlare deja sunt la mare căutare. Această bunicuță a venit împreună cu nepoțeii ei să le cumpere lucrurile necesare pentru școală. Femeia spune că prețurile în acest an sunt mult mai mari.

În timp ce unele tarabe au fost luate cu asalt de cumpărători, altele nu prezintă nici un interes. Cele mai mari cozi s-au format la ghiozdane și rechizite, acestea reprezentând strictul necesar. Uniformele școlare și fundițele nu prezintă interes, pentru că părinții nu au bani.

– „Noi abia am început să procurăm. Prețurile sunt cam un pic exagerate, pipărate, dar…”;
– „Îmi pare că e scump. Am trei băieți și e foarte scump. Pentru școală cred că trebuie să ajungă până la 4 mii de lei, dar nu ajunge”.

Comercianții susțin că prețurile au rămas la nivelul anului trecut, dar au sesizat că anul acesta sunt mai puțini cumpărători. De exemplu, prețul ghiozdanelor variază de la 200 la 1000 de lei.

Începând de săptămâna viitoare, în toate sectoarele capitalei vor fi amenajate iarmaroace școlare. Acestea vor fi deschise până la 1 septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram