/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Sportivii moldoveni au cucerit două medalii de aur și trei de argint la Campionatul Mondial de Muay Thay

missing
16 august 2017, ora 19:09

Performanțele luptătorilor Moldoveni au fost lăudate de președintele federației de profil. „Cred că vă dați seama că sunt mulțumit de rezultat, e un rezultat cu care putem să nemândrim”, a declarat Artur Grosu.

Cei șase sportivi, care ne-au reprezentat țara la Campionatul Mondial de Muay Thay juniori, au adus cele mai frumoase performanțe deși în lotul altor naționale a participat un număr mai mare de luptători. „Doi luptători de-ai noștri, Igor și David au învins 2 australieni, o echipă care a venit cu peste 40 de sportivi, eu nu cred să fie vreun ambasador mai bun a țării noastre peste hotare decât acești tineri”, a adăugat președintele federației.

Moldova se poate mândri cu doi campioni mondiali. Aceștia au menționat că s-au dedicat acestei performanțe. „M-am străduit și mi-am pus în plan să câștig această luptă ca finală, ca să arăt că suntem cei mai buni și Moldova este la un nivel foarte înalt”, a mărturisit Liuviu Titica, campion mondial. Colegul său Igor Duca, campion mondial, a afirmat că a fost destul de complicat, dar s-a pregătit mult pentru acest turneu

Pe lângă cele cinci medalii câștigate, două de aur și trei de argint, David Chiperi, care a devenit vicecampion Mondial a primit și o distincție pentru cea mai spectaculoasă luptă. „Cred că am primit acest trofeu fiind-că m-am străduit să ocup primul loc, ceea ce s-a observat și organizatorii au decis să mi-l înmâneze”, spune David.

Antrenorii au vorbit despre efortul sportivilor care a precedat urcarea pe treptele gloriei. „E o muncă enorm depusă, nu de un an și nu de doi ani, de cel puțin trei ani de zile are nevoie un antrenor ca să pregătească un sportiv de performanță”, susține atrenorul lotului Moldovei, Vladimir Dima.

În pofida rezultatelor obținute de cei șase sportivi moldoveni, Guvernul a finanțat plecarea doar la doi dintre ei, restul banilor fiind investiți de părinți și de Școala Sportivă specializată de box și Kikbox. Pentru a le acorda un viitor frumos campionilor în trecerea de la juniori la seniori, federația de Muay Thay caută soluții.

Campionatul Mondial de Muay Thay JUNIORI, s-a desfășurat în Tailanda în perioada 3-8 august și a fost organizat de Federația Internațională de Muay Thay Amator – organizație recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram