/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un copac secular a căzut peste mulțime în Portugalia: 13 morți și 49 de răniți

16 august 2017, ora 14:59

Secretarul general al guvernului autonom din Madeira, Pedro Ramos, a informat că printre cei decedați se află și un minor. Printre cei răniți se numără de asemenea turiști din Germania, Ungaria și Franța.

Sute de persoane erau reunite marți așteptând să înceapă procesiunea în zona “Largo da Fonte”, când un copac secular de mari dimensiuni s-a prăbușit asupra mulțimii.

Răspunsul la tragedie a fost “eficient, rapid și excelent”, a asigurat Pedro Ramos, care a subliniat că echipa de intervenție a fost acționată imediat după producerea tragediei, iar după 11 minute primul rănit era deja transportat la spitalul din Funchal, capitala arhipelagului.

Potrivit lui Pedro Ramos, a fost organizată o reuniune a guvernului autonom pentru a stabili trei zile de doliu în arhipelag.

Premierul portughez, Antonio Costa, a transmis condoleanțe victimelor tragediei, în timp ce președintele țării, Marcelo Rebelo de Sousa, a plecat deja spre arhipelag pentru a afla “in situ” cele întâmplate.

În localitatea Monte, situată în apropierea capitalei Funchal, mii de credincioși participă la 15 august, la sărbătoarea Fecioarei Maria del Monte.

Se pare că stejarul, de aproape 200 de ani și de mari dimensiuni, era uscat când a căzut peste mulțimea de credincioși veniți să participe la sărbătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram