Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 50 de persoane au fost rănite. Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană. Potrivit cotidianului El Pais, atacatorul este un islamist: Driss O, scrie Mediafax.

UPDATE: 21.33 – Agenţi de poliţie, loviţi de un vehicul în Barcelona. Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

Cotidianul El Mundo anunţă că bilanţul victimelor este de cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi. Serviciile de securitate au extins măsurile de securitate în tot oraşul Barcelona după atacul cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla, dar deocamdată nu se cunoaşte motivul agresorului, relatează cotidianul La Vanguardia.

Presupusul autor al atacului din Barcelona a fost identificat

Autorităţile spaniole l-au identificat pe presupusul autor al atacului cu vehicul comis joi după-amiază în centrul oraşului Barcelona, relatează presa spaniolă.

Potrivit cotidianului El Pais, bărbatul care a închiriat autoutilitara folosită în atac este un islamist, Driss O.

Bărbatul a închiriat vehiculul din orăşelul Santa Perpetua de la Mogada, situat în apropiere de Barcelona.

Atacul cu vehicul comis joi după-amiază pe Bulevardul Rambla, în centrul oraşul Barcelona, este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană.

Se confirmă ipoteza unui atac terorist. A fost activat protocolul pentru astfel de situaţii”, a transmis Poliţia catalană (Mossos D’Esquadra).

Autorităţile spaniole continuă eforturile pentru capturarea autorului atacului şi pentru stabilirea motivelor acestuia.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, este ţinut la curent cu evenimentele produse în oraşul Barcelona, anunţă Casa Albă.

“Preşedintele Donald Trump este la curent cu situaţia din Barcelona şi monitorizează situaţia”, a transmis Casa Albă.

Operaţiuni de securitate în tot oraşul Barcelona

Serviciile de securitate au extins măsurile de securitate în tot oraşul Barcelona după atacul cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla, dar deocamdată nu se cunoaşte motivul agresorului, relatează cotidianul La Vanguardia.

Mobilul atacului cu vehicul de la Barcelona nu este cunoscut deocamdată“, a transmis Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra).

Autorităţile le recomandă localnicilor şi turiştilor să rămână în locurile în care se află, pentru a facilita intervenţiile serviciilor de securitate.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!