Circa 21 de mii de recipiente pentru colectarea mierii vor fi distribuite apicultorilor din Republica Moldova pentru a preveni riscul contaminării mierii și va asigura un produs calitativ și sigur pentru consumatorii din țară și de peste hotare.

Primul lot de 6720 de recipiente pentru colectarea mierii de albini a ajuns deja în Moldova și este distribuite apicultorilor din diferite regiuni.

Noile recipiente pentru colectarea mierii vor îmbunătăți condițiile de igienă la depozitarea, transportarea, colectarea și ambalarea mierii

În prezent mierea este colectată, de regulă, în găleți de calitate inferioară, cutii de aluminiu și alte vase ne standarde din plastic, care afectează calitatea produsului final.

Anual în Republica Moldova sunt colectate circa 4.000 de tone de miere, inclusiv miere de mai, miere de salcâm, miere de tei și miere din flori.

Exporturile de miere din Republica Moldova au crescut de 12 ori în ultimii 10 ani – de la 245 tone în 2006 la 3 160 tone în 2016. Exportul de miere pe piața Uniunii Europene are perspective în situația în care producția internă de miere în Uniunea Europeană (UE) acoperă doar 60% din consum.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!