Fostul președinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, se va întoarce în Ucraina pe 10 septembrie. Despre aceasta, politicianul a anunțat într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook. El a precizat ca intenționează să ajungă în regiunea Lvov.

Anterior, serviciul de Frontieră al Ucrainei a declarat că pașaportul lui Saakashvili va fi confiscat în cazul în care va încerca să treacă granița țării. Procurorii ucraineni au anunțat că fostul președinte georgian ar putea să calce pe pământ ucrainean doar dacă va avea viza. Saakashvili a fost lipsit de cetățenia ucraineană la sfârșitul lunii iulie, în baza unui decret emis de președintele țării, Petro Porosenko.

Acesta a primit pașaport ucrainean în luna mai 2015, atunci când a fost numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa. Pe de altă parte, autoritățile georgiene așteaptă că Ucraina să-l extrădeze pe Saakasvili. Acesta este acuzat în Georgia de delapidarea a milioane de dolari în perioada când deținea funcția de președinte, precum și de agresiune fizica.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!