/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Bijuterii pe patru roți. 300 de mașini luxoase la petrecerea preotului Nicolae Roșca

17 august 2017, ora 19:24

Rând pe rând, mașinile scumpe, la volanul cărora se aflau fețe bisericești, dar și bărbați bine îmbrăcați, și-au făcut apariția la restaurantul de lux unde arhimandritul Nicolae Roșca și-a sărbătorit jubileul. În scurt timp, parcarea, dar și aleile din preajma localului au devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de automobile de lux.

Printre bijuteriile pe patru roți, BMW-uri, Mercedes-uri, Toyote, Skode și Jeepuri a fost văzut și Lexusul cu care circulă Mitropolitul Moldovei, Vladimir, dar și un Jaguar prețul căruia poate ajunge și până la 40 de mii de euro, în funcție de dotări. Preoții s-au arătat deranjați de întrebarea reporterului TV8 de unde au bani pentru asemenea bijuterii pe roți.

„Dar ce vă interesează pe dumnevoastră cât am dat eu pe mașină și dacă este a mea? Poate nu este a mea”;
„Nu mă bate la cap!”.

Unul dintre slujitorii bisericii a venit la sărbătoarea arhimandridului cu un Datsun pe care, spune el, l-a primit în dar. „A mea mașină a fost cadonată de ambasadorul Federației Ruse acum un an în urmă. Farit Muhametşin a cadonat-o pentru biserica noastră, iacă cu ea și am venit.”

Unii preoți se plâng că s-au lipsit de vacanțe doar ca să-și cumpere mașinile, iar alții recunosc că s-au făcut cu automobil „din mila enoriașilor”.
„Eu le-am spus direct că eu vreau să-mi iau mașină, puteți să mă ajutați, da putem, vă rog cât vă lasă inima eu.”
„Eu mi-am luat încă în anul 2007 din Germania, am fost cu familia la nemți și am dat 4700. În fiecare lună diferit fiindcă am si copii timp de câțiva ani nu am fost la odihnă, nu m-am dus nicăieri”.

Contactat astăzi de TV8, secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș, ne-a spus că nu știe de unde slujitorii domnului au bani pentru mașini atât de scumpe. „Cred că ar fi bine să-i întrebați pe fiecare în parte nu mă întrebați pe mine de unde au ei bani. Da chiar mă depășește acest subiect”.

În Republica Moldova, Biserica nu este impozitată. Salariul mediu pe economie în țara noastră este de 5 mii 300 de lei. Aceasta înseamnă că, pentru procurarea unui automobil de 30 de mii de euro, un angajat ar trebui să adune bani, fără a cheltui nici un ban, vreo 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram