/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Atentat la Barcelona: Trei zile de doliu național. Premierul spaniol a sosit în metropola catalană

18 august 2017, ora 08:11

Rajoy și-a întrerupt concediul după atentat și a ajuns joi seara în metropola catalană, pentru a coordona reacția autorităților.

El a declarat, puțin după miezul nopții de joi, că Spania este din păcate obișnuită cu “durerea absurdă și irațională provocată de terorism”, referindu-se la deceniile de atentate ale grupării separatiste basce ETA, soldate cu aproape 800 de morți, până în 2011.

“Nu suntem uniți doar în doliu. Suntem mai presus de orice uniți în voința de a-i învinge pe cei care doresc să ne ia valorile și modul de viață”, a mai spus premierul. “Știm și că teroriștii pot fi învinși, cu unitate instituțională, cu colaborarea poliției, cu măsuri de prevenire, cu sprijin internațional și cu hotărârea nestrămutată de a apăra valorile civilizației noastre”, a arătat el.

Rajoy a menționat atacurile din ultimele luni de la Berlin, Manchester, Londra, Nisa, Paris și Stockholm și a insistat asupra necesității cooperării internaționale, deoarece terorismul “este o amenințare globală” la care reacția trebuie să fie de asemenea globală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram