/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Franța oferă 15 mii de euro pentru dezvoltarea locală din Moldova. Ce domenii sunt vizate

18 august 2017, ora 14:28

„Concursul este deschis autorităților locale din Franța și Republica Moldova și partenerilor acestora: reprezentanți ai parcurilor regionale, societății civile, ONG-uri, universități, licee, asociații a diasporei, microintreprinzători care vor trebui până la data de 15 septembrie să depună nota conceptuală de proiect. Optăm pentru proiectele mici ce nu reușesc să obțină finanțare”, a precizat Jeremie Petit, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților ambasadei vor fi finanțate proiectele ce vizează:

– guvernanța teritorială, intercomunalitatea: stagiu, schimb de experiență, seminar;

– serviciile publice locale – consolidarea capacităților, permițând ameliorarea eficienței și calității serviciilor (tehnică, afaceri culturale, etc.);

– turismul durabil;

– dezvoltarea economică locală și dezvoltarea regiunilor, micro-antreprenoriatul (exemplu: cluster), valorificarea produselor provenite din agricultură (etichetare, participare la târguri), din exploatarea forestieră sau a produselor artizanale;

– integrarea profesională, în special pentru tineri;

– democrația locală: implementarea coordonării/platforma pluripartită;

– diaspora în Franța: conceperea și gestiunea participativă a proiectelor.

Proiectele vor fi realizate pe parcursul a unui an. Doritorii de a participa în concurs sunt îndemnați să se adreseze Ambasadei Franței în Republica Moldova sau Biroului regional al Agenției universitare a Francofoniei de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram