/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un antreprenor va fi sancționat contravențional pentru muncă „la negru” și salariu „în plic”

missing
18 august 2017, ora 10:14

Angajații SFS au acumulat probe suficiente care să demonstreze utilizarea de către contribuabil a schemelor de achitare a salariului în plic.

Suplimentar la impozitele, taxele și sancțiunile aplicate de către Serviciul Fiscal de Stat, în temeiul probelor respective și a actului de control fiscal, de către Inspectoratul Muncii a fost întocmit procesul verbal contravențional remis spre examinare și aplicarea sancțiunii către instanța de judecată.

SFS atenționează toți angajatorii că astfel de acțiuni se vor desfășura în continuare, respectiv în scopul evitării aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație, urmează a se asigura respectarea normelor legale.

Potrivit „Raportului general al activităților de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” și a muncii „la negru”, realizate de grupurile multidisciplinare pentru semestrul I al anului 2017”, pe parcursul a șase luni ale anului curent, Serviciul Fiscal de Stat a calculat 8 883.6 mii lei suplimentar la buget, ca rezultat al acțiunilor de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” și a muncii „la negru”.

Totodată, în urma acțiunilor de specialitate, au fost identificate 126 de persoane care practică munca „la negru” și beneficiază de salarii „în plic”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram