/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Blindate pe străzile Chișinăului. Carabinierii, antrenați să facă față protestelor

missing
18 august 2017, ora 16:45

Exercițiul a început dis-de-dimineață, în sectorul Poșta Veche. Aproape 700 de carabinieri au fost implicati in simularea unei situatii de criza. Ei au alergat aproape 9 kilometri, au reținut „infractori” și au luptat cu ”teroriștii”. Simularea s-a încheiat cu un protest artificial, la care carabinierii trebuiau să asigure ordinea publică.

„La orele 5 ne-am deșteptat, la 5 jumatate ne-am echipat cu armele la 6.30 eram gata de a pleca la marșul forțat. La 7 am plecat”, a declarat unul din carabinieri pentru TV8.

Prezența oamenilor înarmați pe străzi i-a speriat pe cei care locuiesc în preajmă și pe cei aflați în drum spre serviciu. Alții au salutat manevrele neobișnuite ale carabinierilor. Unii chiar s-au implicat activ.

„Am ieșit acum și văd mișcări, văd…”

„Se vede că un fel de alarmă”

Printre mulțimea de bărbați în uniforme, au putut fi zărite și câteva femei-carabinier. Acestea s-au descurcat la fel de bine ca și bărbații, mai ales la lupte.

„Noi am prezentat societății reala forță pe care o deține trupele speciale de carabinieri. Suntem uniți, suntem instruiți, suntem bine pregătiți!”

Exercițiul a fost organizat cu scopul evaluării capacității de luptă a efectivului în situații de criză.

„Conform reformelor care sunt implementate, trupele speciale de carabinieri au un program mai dezvoltat, pentru a pregăti efectivul și a executa întocmai acele sarcini specifice militare în caz de implicare efectivului în diverse situații pentru asigurarea ordinii publice,” a declarat vice-ministru Afacerilor Interne, Ion Țurcan.

Trupele de carabinieri urmează să fie reorganizate conform Strategiei aprobate de Guvern în aprilie curent. Carabinierii vor face parte dintr-o subdiviziune a MAI și vor prelua activități polițienești. În caz de război, însă, trupele de carabinieri se vor supune Ministerului Apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram