Autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, care purtau centuri cu explozibil, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona, informează BBC News online.

Şapte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost răniţi, vineri, în cursul incidentului de la Cambrils, după ce atacatorii au intrat cu vehiculul într-un grup de persoane.

Presa spaniolă relatează că vehiculul s-a răsturnat, iar atacatorii au fost împuşcaţi de poliţie. Geniştii urmează să detoneze în mod controlat centurile cu explozibil găsite asupra atacatorilor.

Autorităţile spaniole consideră că atacurile teroriste de la Barcelona şi Cambrils au legătură cu o deflagraţie produsă miercuri după-amiaza într-o clădire din oraşul Alcanar, în urma căreia a decedat o persoană.

Josep Lluis Trapero, şeful poliţiei, a declarat că primele informaţii indică faptul că locuitorii casei din Alcanar “pregăteau un dispozitiv exploziv”.

Explozia din Alcanar / dailymail.co.uk / EPA

Poliţia a transmis că situaţia de Cambrils este în acest moment sub control. Între timp, poliţia continuă să caute şoferul vechiului folosit în atacul de la Barcelona. Au fost reţinuţi doi indivizi, un marocan şi un bărbat din enclava spaniolă Melilla, însă niciunul nu era şoferul.

Nu este momentan clar câte persoane au fost implicate în incidentele teroriste din ultimele ore din Spania.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 80 au fost rănite în atentatul comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona, relatează cotidianul El Pais. Potrivit publicaţiei citate, 15 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Într-un alt incident, un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit cu un vehicul mai mulţi agenţi de poliţie, la un filtru instituit la Barcelona în cadrul măsurilor de securitate luate după atentat. Autorităţile afirmă că momentan nu au informaţii care să indice existenţa vreunei legături între acest incident şi atacul terorist petrecut anterior.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!