/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Scăldatul este interzis pe litoralul românesc. Marea este agitată, iar curenţii sunt puternici

19 august 2017, ora 17:25

Reprezentanţii salvamarilor din sudul litoralului spun că au fost arborate steagurile roşii în aproape toate zonele de îmbăiere, ceea de înseamnă că riscul de înec pentru turiştii care se aventurează în apă este foarte mare.

„Din fericire astăzi (sâmbătă – n.r.) nu am avut situaţii grave. O singură problemă am înregistrat, într-o zonă însă care nu este supravegheată de salvamari, unde o tânără a fost la un pas să se înece în apă mică. Era însă într-o stare avansată de ebrietate, a intrat să se scalde împreună cu prietenul englez şi probabil i s-a făcut rău. Am trimis un salvamar acolo, dar au scos-o oamenii la mal şi au dus-o la ambulanţă. Acum e în siguranţă. Se pare că are alte probleme medicale”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteş.

Acesta a precizat că scăldatul este interzis în majoritatea zonelor de îmbăiere, fiind permis numai pe două plaje din Venus. Marea este destul de agitată, iar curenţii sunt foarte puternici.

„Se pare că această situaţie va mai dura două zile, de luni urmând să cadă vântul şi marea să se liniştească”, a mai spus Boteş, atrăgând încă odată atenţia turiştilor ca îşi pun viaţa în pericol dacă nu respectă steagul roşu şi indicaţiile salvamarilor.

„Chiar şi după această campanie, în care ne-am făcut auzită nemulţumirea legată de inconştienţa multora dintre turişti, care nu înţeleg că pe lângă viaţa lor pun în primejdie şi viaţa altora, aceste situaţii continuă să existe. Nu numai aici, în zona de sud. Am vorbit şi cu colegii din Constanţa şi Mamaia şi au aceeaşi problemă”, a mai sous Boteş.

În partea de Nord a litoralului, de la Constanţa la Năvodari, îmbăiatul în apele mării este permis, în aceste zone marea fiind mai calmă. Chiar şi aşa şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, îi îndeamnă pe turişti să asculte de sfaturile salvamarilor, să înoate în zona delimitată de geamanduri şi, mai ales, să nu lase copiii nesupravegheaţi, chiar şi în apropierea ţărmului.

„Chiar dacă este calmă, cei care se scaldă trebuie să fie conştienţi că marea nu este ceva cu care să te joci”, a spus Gabriel Culea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram