Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, şi-a recunoscut vina, iar judecătorii ar urma să pronunţe sentinţa pe 22 august, transmite IPN.

Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată, în cadrul căreia Triboi şi-ar fi recunoscut vina, iar judecătorii au decis amânarea sentinţei de condamnare pentru data de 22 august 2017.

Ex-viceministrul Economiei risca până la şase ani de închisoare, însă pe motiv că şi-a recunoscut vina, acesta se va alege doar cu o amendă în sumă de 75.000 de lei.

Valeriu Triboi a fost reţinut pe 31 martie, iar pe 3 aprilie a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta este învinuit că, abuzând de funcţia ocupată, a procurat, prin intermediul unor terţe persoane, un imobil de la societatea pe acţiuni „Moltelecom”, fondatorul căreia este Ministerul Economiei. Ulterior a dat clădirea în locaţiune întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!