Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, şi-a recunoscut vina, iar judecătorii ar urma să pronunţe sentinţa pe 22 august, transmite IPN.

Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată, în cadrul căreia Triboi şi-ar fi recunoscut vina, iar judecătorii au decis amânarea sentinţei de condamnare pentru data de 22 august 2017.

Ex-viceministrul Economiei risca până la şase ani de închisoare, însă pe motiv că şi-a recunoscut vina, acesta se va alege doar cu o amendă în sumă de 75.000 de lei.

Valeriu Triboi a fost reţinut pe 31 martie, iar pe 3 aprilie a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta este învinuit că, abuzând de funcţia ocupată, a procurat, prin intermediul unor terţe persoane, un imobil de la societatea pe acţiuni „Moltelecom”, fondatorul căreia este Ministerul Economiei. Ulterior a dat clădirea în locaţiune întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!