/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Statistica 2017: Câte puncte de penalizare au fost acordate șoferilor de la începutul anului?

missing
20 august 2017, ora 12:34

De asemenea este de menţionat că, echipele mobile de cercetare a accidentelor rutiere cu autori necunoscuţi au înregistrat şi documentat 1 303 cazuri, dintre care 767 de conducători auto au fost identificaţi şi deferiţi justiţiei.

În acest context, conform circumstanţelor au fost înaintate propuneri pentru iniţierea a 29 de cauze penale în privinţa şoferilor, care au părăsit intenţionat locul producerii accidentului rutier. Iar conform legislaţiei contravenţionale au fost întocmite 538 cauze contravenţionale, fiind expediate în instanţa de judecată, pentru sancţionarea şoferilor cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Este de menţioant că, suma amenzilor aplicate constituie 6 783 960 lei şi total puncte de penalizare – 33 829, ceea ce constituie o creştere în comparaţie cu perioada analogică a anului precedent fiind aplicate amenzi în sumă de 4 714 140 lei.

Totodată, pe parcursul anului curent, 84 de conducători auto au fost privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani, de către instanţa de judecată, pentru faptul părăsirii locul comiterii accidentului rutier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram