/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Avocați: Demersul de prelungire a arestului la domiciliu a lui Chiril Lucinschi este neîntemeiat

21 august 2017, ora 12:45

„La înaintarea demersului de prelungire a mandatului de arest la domiciliu, partea acuzării nu a prezentat temeiuri și probe care ar putea să justifice necesitatea prelungirii măsurii privative de libertate a dlui Lucinschi, făcând trimitere la niște circumstanțe străine de ordonanța de punere sub învinuire”, susțin avocații Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratan.

Totodată, din demersul procurorului lipsesc declarațiile Domnului Lucinschi care au fost făcute la faza de urmărire penală şi care au prezentat circumstanţe noi ce probează nevinovăţia sa și ar confirma necesitatea revocării măsurii preventive. „Astfel, constatăm că demersul procurorului este unul arbitar, neîntemeiat, ceea ce contravine prevederilor legale, practicii juridice internaționale, precum şi a desfăşurării corecte, echitabile a procesului penal”, adaugă apărătorii.

Motivele pentru care partea acuzării solicită instanței de judecată prelungirea privării libertății lui Chiril Lucinschi rămân a fi generale şi abstracte, făcând trimitere la existența riscului de împiedicare a bunei desfășurări a justiției, care nu este susținut de nicio probă. „În ceea ce priveşte riscul eschivării, acesta a fost deja odată exclus prin încheierile judecătorești anterioare adoptate în această cauză”, au adăugat avocații fostului deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram