Astăzi, 21 august 2017, ora 14:30, în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, va fi examinat demersul procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupție, Vladislav Boborov, de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu dispusă în privința lui Chiril Lucinschi. Demersul va fi examinat de către judecătorul Vasilisa Muntean.

„La înaintarea demersului de prelungire a mandatului de arest la domiciliu, partea acuzării nu a prezentat temeiuri și probe care ar putea să justifice necesitatea prelungirii măsurii privative de libertate a dlui Lucinschi, făcând trimitere la niște circumstanțe străine de ordonanța de punere sub învinuire”, susțin avocații Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratan.

Totodată, din demersul procurorului lipsesc declarațiile Domnului Lucinschi care au fost făcute la faza de urmărire penală şi care au prezentat circumstanţe noi ce probează nevinovăţia sa și ar confirma necesitatea revocării măsurii preventive. „Astfel, constatăm că demersul procurorului este unul arbitar, neîntemeiat, ceea ce contravine prevederilor legale, practicii juridice internaționale, precum şi a desfăşurării corecte, echitabile a procesului penal”, adaugă apărătorii.

Motivele pentru care partea acuzării solicită instanței de judecată prelungirea privării libertății lui Chiril Lucinschi rămân a fi generale şi abstracte, făcând trimitere la existența riscului de împiedicare a bunei desfășurări a justiției, care nu este susținut de nicio probă. „În ceea ce priveşte riscul eschivării, acesta a fost deja odată exclus prin încheierile judecătorești anterioare adoptate în această cauză”, au adăugat avocații fostului deputat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!