Compania Efes Vitanta Moldova Brewery SA a pierdut procesul cu Guvernul Republicii Moldova şi este obligată să elimine folosirea "denumirii oficiale a Ţării în cadrul mărcii Inima Moldovei". Astfel tentativa celui mai mare producător de bere din Republica Moldova de a obţine dreptul la folosire a denumirii ”Moldova” în cadrul mărcii ”Inima Moldovei” a suferit un nou eşec, scrie Mold-street.com.

„Inima Moldovei” aparţine Ţării

Curtea de Apel Chişinău a decis pe 29 iunie 2017 să caseze hotărârea Judecătoriei Buiucani din 24 octombrie 2016, prin care Guvernul Republicii Moldova era obligat să emită o decizie “de acordare a permisiunii de utilizare a denumirii oficiale a Ţării în cadrul mărcii Inima Moldovei” pentru Efes Vitanta Moldova Brewery SA.

În plus instanţa a emis o nouă hotărâre prin care a respins cererea de chemare în judecată înaintată de companie, pe motiv ca fiind tardivă.

“Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de 2 luni de la data comunicării deciziei integrale, prin intermediul Curții Supreme de Justiție”, se arată în verdict.

Astfel campania promoţională Inima Moldovei, lansată câţiva ani în urmă de Efes Vitanta, în cadrul căreia alături de bere şi alte băuturi, erau promovate destinaţiile turistice ale ţării ar putea fi sistată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!