Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează în aceste momente percheziții la sediul Guvernului și la Ministerul Justiției. Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vizată o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasa a actelor și apostilarea acestora pentru cetățenii R.Moldova și pentru cei străini.

Potrivit Angelei Starinschi, ofițer de presa al CNA, sunt vizați angajați ai ministerelor Justiție și Educației, notari, dar și reprezentanți ai unor birouri de traduceri.

„Este un act de percheziție, pentru că au fost semnale de existență a unei bănuieli rezonabile în privința unor acte de corupție. Noi oferim asistența și suportul maxim cu toată deschiderea, să se verifice împrejurările de către instituțiile abilitate. Noi suntem interesați să păstrăm instituția curată și în serviciul cetățeanului”, a declarat Rodion Guștiuc, șeful serviciului de presă din Cadrul ministerul Justiției.

Revenim cu detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!