/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Dodon „purifică” națiunea. Moldovenii pleacă în UE, iar cei din CSI vin în Moldova

missing
22 august 2017, ora 18:05

Potrivit „Ziarului de Gardă”, pe parcursul mandatului său, Igor Dodon a semnat patru decrete privind renunțarea la cetățenie pentru 612 moldoveni stabiliți cu traiul în UE. În schimb, cu cetățenia țării noastre s-au ales 72 de străini veniți în mare parte din Ucraina, Uzbekistan, Rusia, Armenia, Belarus, Tadjikistan, Kazahstan, inclusiv din Congo.

Purtătorul de cuvânt al președintelui ne-a spus că acesta este un proces firesc, la Președinție fiind înregistrate sute de cereri în acest sens. „Avem în acest sens câteva soluții. Prima ar fi să-i ajutăm să se întoarcă, dar ei au luat decizia să nu mai revină. Doi – dacă îi blocăm, atunci au probleme acolo”, explică Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al Președintelui.

Recent, Ministerul Justiției a elaborat un Regulament, care permite vânzarea cetățeniei contra a 100 de mii de euro sau oferirea acesteia în schimbul unui împrumut de 250 de mii de euro. Documentul a generat nedumeriri în rândul societății civile. Exponenții acesteia susțin că s-ar urmări legalizare banilor furați prin intermediul unor străini deghizați în investitori. Acuzațiile au fost respinse de ministrul Justiției, dar și de unul dintre autorii legii, democratul Sergiu Sîrbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram