/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Polițistul care a mers cu Dodon pe muntele Athos a fost numit consilier prezidențial pe misiuni speciale

missing
22 august 2017, ora 18:00

Mustrare, retrogradare sau chiar concediere. Asta risca fostul șef al Inspectoratului de Poliție Bender dacă ancheta inițiată pe numele acestuia ar demonstra că a încălcat legislația când a mers în vacanță cu șeful statului. Asta pentru că Pavel Voicu era îmbrăcat în haine cu însemnele unei campanii inițiate de Igor Dodon. Acesta a scăpat însă basma curată, fiind numit consilier prezidențial pentru misiuni speciale.

„Această anchetă urmează a fi decontată din momentul în care dl Voicu nu mai este angajat al MAI. MUSCA Astăzi, 22 august, a intrat în vigoare ordinul IGP cu privire la întreruperea raportului de serviciu a dlui Voicu”, a declarat pentru TV8 Alexandru Tudos, ofițer de presă SPIA.

Indignat că responsabilii s-au autosesizat, încă săptămâna trecută Igor Dodon a anunțat că ar putea să-l cheme pe polițist în echipa sa, numindu-l „unul dintre cei mai profesioniști angajați ai MAI”. Am încercat să luăm legătura cu proaspătul consilier, însă Serviciul de presă al Președinției ne-a redirecționat la purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon.

„Dlui în loc să se ocupe cu ceea ce trebuie să se ocupe, trebuie să răspundă toată ziua la telefoane. În mod normal, pentru asta există serviciul de presă. Dlui este un profesionist desăvârșit, are o reputație impecabilă. MUSCA Dlui a fost invitat ținând cont de experiența pe care o are”, ne-a spus Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al Președintelui.

Fostul comisar al Sectorului Botanica, Pavel Voicu, a ajuns în atenția publică în 2009, când presă scria că ar fi fost implicat în reținerea, maltratarea și torturarea tinerilor, lucru negat de acesta. Între timp, polițistul a fost numit șef al Inspectoratului de Poliție Bender.

Potrivit președintelui, Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Astfel, începând cu 1995 acesta a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 până în prezent – Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender.

Pavel Voicu a absolvit Academia „Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram