/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Ucraina: Tineri din regiunea transnistriană, obligați să ardă drapelul Rusiei și panglica Sf. Gheorghe

missing
22 august 2017, ora 17:06

Mașina tinerilor a fost acostată de câțiva activiști ucraineni care îi întreabă de ce pe mașina lor sunt afișate simboluri ale agresorului și dacă știu că conform legislației ucrainene panglica Sf. Gheorghe este interzisă. Ulterior aceștia sunt obligați să le scoate, iar mașina le-a fost verificată.

Din imagini auzim cum tinerilor li s-au luat numetele de înamtriculare, iar activiștii ucraineni le spun să se bucure că mașina e întreagă și că nu sunt sparte geamurile sau roțile.

Portalul informațional usionline.com menționează că numerele de înmatriculare ale mașinii erau din regiunea transnitreană. De asemenea, sursa specifică că ei nu ar fi putut trece frontiera dintre Moldova și Ucraina având aceste simboluri în mașină, deoarece poliția de frontieră le explică turiștilor legislația în vigoarea și riscurile aferente. Jurnaliștii ucraineni presupun că panglica și steagul Rusiei au fost atașate ulterior.

Reamintim că pe 9 aprilie 2015 Rada Supremă a adoptat Legea cu privire la condamnarea comuniștilor și al regimurilor totalitare naziste în Ucraina și interzicerea propagandei simbolismului lor, și 12 iunie, 2017, Președintele Petro Poroshenko a semnat legea privind interzicerea fabricării și promovarea panglicei „Sf. Gheorghe”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram