Război în Ucraina, ziua 654: O stație de tratare a apelor uzate din Avdeevka, capturată. Donația Bulgariei și apelul lui Zelenski

/FOTO/ Vânătoare în siguranță! Poliția și agențiile ecologice teritoriale întreprind acţiuni comune de antibraconaj

23 august 2017, ora 06:19

Astfel, în perioada 19-20 august 2017, Poliţia a efectuat 30 razii de contracarare a braconajului în țară cu implicarea a 55 de angajaţi ai Poliţiei, dar și reprezentanți ai altor instituții precum Agenţiile ecologice teritoriale şi Societatea Vânătorilor şi Pescarilor.

Totodată, au fost verificați 312 vânători aflați pe terenurile de vânătoare, privind respectarea legislaţiei, regulilor şi termenilor de vânătoare, carnetelor de vânător dar şi valabilităţii permiselor de armă.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, toți vânătorii au fost informați cu privire la regulele şi condițiile de păstrare, port şi folosire a armelor de foc.

Pentru evitarea unor eventuale incidente cu arma, Poliția Națională recomandă vânătorilor să respecte cerinţele de securitate în procesul aplicării armelor de foc şi regulile de vânătoare.

Reamintim amatorilor acestui gen de activitate regulile de securitate:

– arma poate fi purtată numai de către titularul permisului;
– posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei;
– să poarte echipament sau veste de culoare galben-verzuie sau portocalie-intens;
– se interzice tragerea cu arma încărcată în localităţi sau în apropierea acestora;
– se interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice;
– în timpul deplasării cu orice mijloc de transport, arma de vânătoare trebuie descărcată, demontată şi pusă în husă;
– în timpul încărcării sau descărcării armei de vânătoare, ţevile ei trebuie să fie îndreptate în sus ori spre pământ, iar după încărcare, arma trebuie pusă la siguranţă, dacă este prevăzută cu aceasta;
– se interzice folosirea cartuşelor cu termen de valabilitate expirat sau degradate, acestea trebuie transmise inspectorului autorizat pentru nimicire;
– se interzice categoric a împuşca asupra unei ţinte neclare (într-o pădure deasă, pe timp de ceaţă, în amurg, contra soarelui, etc.);
– nu se admite de împuşcat în direcţia unui zgomot, asemenea împuşcături pot cauza cele mai grave accidente.

În caz de depistare a unei arme, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de telefon „902”, iar în cazul unor incidente care au provocat traume, solicitaţi ajutor medical la numărul de telefon 903.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram