/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Salonul de Carte Bookfest revine la Chișinău. Cele mai noi apariții editoriale la prețuri promoționale

23 august 2017, ora 13:24

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este facilitarea accesului cititorilor din Republica Moldova la cunoaștere, educare, informare și studiu în limba română, în contextul în care există un raport inegal între cartea de limbă română și cea în limba rusă, care domină spațiul culturii scrise din Moldova.

Astfel, săptămâna viitoare, moldovenii vor avea ocazia să-și cumpere cele mai noi apariții editoriale la prețuri promoționale. Organizatorii anunță reduceri speciale la cărțile destinate elevilor.

„Ziua Limbii Române va marca deschiderea celei de-a doua ediţii a Salonului de Carte BookFest de la Chişinău, zi în care, cu emoție și smerenie, facem o reverență limbii române, element unitar și de recunoștință pentru toți cei care ne-au lăsat-o moștenire”, spune Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

După succesul primei ediții Brînzea este încredințat că şi în acest an „cartea românească îşi va menţine locul preţios în inima iubitorilor de românism”.

Intrarea publicului este liberă. Salonul va activa de la ora 10:00 până la 20:00.

Organizatorii Bookfest sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociația Editorilor din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram