Ministerul Finanțelor a venit cu o reacție la informațiile conform cărora în anul viitor în Politica Fiscală se va introduce o taxă în mărime de 1,5% pentru serviciile de comunicații electronice. Autoritatea anunță că o astfel de măsură nu se regăsește în setul de propuneri ale politicii fiscale pentru 2018.

Propunerea dată nu se regăsește nici în sinteza de obiecții și propuneri formată ca rezultat al consultărilor publice a politicii inițiale, menținându-se statutul curent al lucrurilor, se spune într-un comunicat al instituției.

Ministerul explică că despre substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută aplicată serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă în mărime de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice se discută pe diverse platforme de business și guvernamentale.

Totodată, a precizat că această propunere a fost înaintată în procesul de consultare a politicii fiscale. În comunicat se spune că toate propunerile care au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv cea menționată mai sus, sunt prezentate de către Ministerul Finanțelor spre discuții părților interesate (asociații de business, instituții publice, etc), în vederea formării unei opinii privind oportunitatea realizării acestora.

TV8 amintește că potrivit antreprenorilor, începând cu anul 2000 și până în prezent doar operatorii de telefonie mobilă erau obligați să achite o taxă de 2,5% la sută din venituri, aceasta fiind percepută ca „taxă de lux”. În prezent însă, telefonia mobilă nu mai reprezintă un lux, iar operatorii au cerut anularea acesteia. În acest sens, prestatorii de servicii susțin că, sub pretextul micșorării taxei de la 2,5% la 1,5%, guvernarea vrea să impună ca nu doar operatorii de telefonie mobilă să achite taxa micșorată, ci și furnizorii de internet și televiziune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!