/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ANSA a retras din circuitul alimentar circa 200 de tone de produse

missing
25 august 2017, ora 06:35

Într-un răspuns la o solicitare a IPN, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționează că de la începutul anului, din circuitul alimentar au fost excluse 200 de tone de produse alimentare, fiind supuse nimicirii sau prelucrării industriale în scopul fabricării hranei pentru animale.

De către inspectorii ANSA din circuitul alimentar au fost retrase: carne, produse din carne, lapte, produse lactate, legume, etc. Produsele alimentare sunt excluse din circuitul alimentar în urma controalelor oficiale efectuate de către ANSA în unități de producere, comerț, alimentație publică, piețe agricole. Verificările se realizează și la solicitarea altor autorități cu drept de control, inclusiv, și la solicitarea deținătorului de produse (producători, importatori, comercianți).

Dacă inspectorii depistează în timpul controlului produse care nu au certificate sanitar-veterinare, certificate de inofensivitate și calitate sau produse cu termen de valabilitate expirat, fie în lipsa marcajului corespunzător, pe numele agentului economic este emis proces-verbal de contravenție. Acesta riscă amendă de până la 60 de unități convenționale (echivalentul a trei mii de lei).

În prezent Codul cu privire la contravenție se află în proces de modificare, după care amenzile vor fi mai mari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram