/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Avertizare meteo: Cod Galben de caniculă în toată țara pentru acest sfârșit de săptămână

missing
25 august 2017, ora 11:49

Începând de mâine și până luni valorile termice vor înregistra 30-35 de grade Celsius. Săptămâna viitoare vine, însă, cu temperaturi relativ confortabile – 24-30 de grade. Până la 1 septembrie, precipitații pe teritoriul țării nu se așteaptă.

De asemenea, în sudul republicii se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Din cauza lipsei unei cantități semnificative a ploilor până la data de 1 septembrie se va crea pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.

În plus există risc de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). Precum și riscul de afectare a capacităţii de muncă.

În acest context Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă:

– evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18;
– purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale;
– consumul zilnic a circa 1,5 – 2 litri de lichide;
– evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice;
– reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram