/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/FOTO/ Se repară drumul Feștelița - Marianca de Jos - Ștefan Vodă. La ce etapă sunt lucrările

missing
25 august 2017, ora 07:01

Lucrările au ajuns pe ultima sută de metri. La porțiunea de drum din intravilanul satului Feștelița, precum și la cea din intravilanul satului Marianca de Jos sunt deja montate integral bordurile, continuă construcția podețelor. A fost așternut ultimul strat de asfalt în intravilanul s. Feștelița. Au fost finalizate lucrările de așternere a stratului de nisip pe porțiunea de drum din extravilanul s. Feștelița.

Proiectul „Construcția drumului intercomunitar Feștelița – Marianca de Jos – Ștefan Vodă și asigurarea conexiunii acestuia cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni – frontiera cu Ucraina” este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și are o valoare totală de 23 200 000,00 lei. Acesta prevede construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos – Ștefan Vodă, cu lungimea de 3,88 km, și interconectarea rețelei de drumuri locale cu drumul național R30, Chișinău – Căușeni – Ștefan Vodă – Ucraina.

Implementarea acestui proiect contribuie la diminuarea timpului și costurilor de deplasare în localitățile partenere și în regiune cu cel puțin 50 %.

Printre beneficiarii proiectului se numără circa 13 mii de locuitori ai satelor partenere (Feștelița și Marianca de Jos), populația raionului Ștefan Vodă (acces direct pentru circa 20 mii de locuitori), circa 1000 de întreprinderi agricole, 13 întreprinderi industriale, 60 de întreprinderi comerciale, oficiile medicilor de familie din satele Feștelița, Marianca de Jos și Alava, 20 de instituții publice, inclusiv gimnaziul și Școala de artă „Maria Bieșu” din satul Feștelița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram