/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministrul care a câștigat într-o lună, de la vechiul loc de muncă, o sumă dublă decât salariul din Executiv

missing
25 august 2017, ora 10:58

Octavian Armașu deține funcția de ministru al Finanțelor din data de 20 ianuarie 2016, când a fost format guvernul Pavel Filip. În declarația de venituri și interese personale el arată că a câștigat, în anul 2016, în calitate de salariu, suma de 251 de mii de lei de la compania Sudzucker Moldova, unde a deținut funcția de director financiar. Pentru comparație, venitul său pentru întreg anul 2016 din salariul de ministru a fost de două ori mai mic – de 123 de mii de lei, scrie MoldovaCurata.md.

Solicitat să explice proveniența acestui venit, ministrul Finanțelor ne-a transmis, prin consiliera sa Lilia Platon, că acestea „sunt plăți care se cumulează și se retribuie la eliberarea din funcție” și anume salariul, prima anuală și concediul nefolosit.

Alte 36 de mii de lei ministrul le declară ca fiind salariul de la Compania SBC-Proiect. Și în acest caz ar fi vorba despre salariu, la care se adaugă alte plăți legale.

Potrivit legii, funcționarilor publici li se interzice să muncească în paralel și în alte companii sau instituții pe lângă locul de muncă de bază. Consiliera ministrului Finanțelor susține că la momentul învestirii în funcție, Octavian Armașu nu mai avea nici o relație contractuală cu companiile indicate în declarație. „Respectiv, de la sfârșitul lunii ianuarie 2016 dlui este angajat doar al Ministerului Finanțelor”, a precizat Lilia Platon.

A declarat bijuteriile soției și opere de artă primite în dar

Începând cu acest an, de când declararea averilor și intereselor se face după reguli noi, datorită modificării legislației, funcționarii sunt obligați să indice și bunurile de preț deținute, dar și banii cash pe care îi au acasă, chiar dacă această informație este ferită de ochii publicului. Ministrul Armașu a indicat că deține obiecte de lux, a căror valoare depășește 15 salarii minime, adică 75 de mii de lei, și opere de artă, mai scumpe de 101 mii de lei. Solicitat să spună ce fel de obiecte sunt cele declarate, ministrul a precizat că a declarat bijuteriile soției și obiecte de artă pe care le-a primit în dar, dar a căror valoare nu o cunoaște.

Până a veni în funcția publică, Octavian Armașu a ocupat diferite funcții, ultima fiind cea de director financiar, la Compania Sudzucker Moldova, unde s-a angajat în anul 1999.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram